Lasten jumppatunnit

 

AIKUINEN-LAPSIJUMPPA 1-3 v.
Iloa, hellyyttä ja yhdessäoloa lasten ehdoilla. Tunnit sisältävät laululeikkejä, mielikuvaliikuntaa, temppuilua ja apuna käytetään monipuolisesti liikuntavälineitä. Lapsi oppii mallin avulla, joten aikuisen esimerkki on tärkeä. Jumppa on tarkoitettu 1-3-vuotiaille ja tuntien sisällöt on suunniteltu ikätasolle sopiviksi.

 

BAILATINO 12-16 v. (1-2)
Ryhmätanssiliikunta, jossa latinalaistanssit huumaa! Salsaa, sambaa, cha-chata, merengueta, bachataa, rumbaa jne. Eri tanssien askelsarjoja harjoitellaan ilman paria, jokainen tanssi aloitetaan perusaskeleen harjoittelulla, josta edetään pidempään koreografiaan. Tunti sopii kaikenikäisille, kuntoon ja sukupuoleen katsomatta. Tärkeintä on liikkumisen ilo ja tanssista nauttiminen.

 

BALETTI alkeet (ALKEISRYHMÄ JA JATKORYHMÄ)
Tunneilla keskitytään vartalon oikean linjauksen ja aukikierron löytämiseen. Tunneilla tehdään harjoituksia tangolla, keskilattialla ja tilassa liikkuen, suhteessa lasten ikään ja tasoon.

 

BALETTI jatko (n. 3v. harrastaneet)
Jatkoryhmä balettia jo aiemmin harrastaneille. Tunneilla työstetään vartalon oikeaa asentoa, ryhtiä, jalkatyöskentelyä, käsien asentoja, koordinaatiota, notkeutta, musikaalisuutta ja tanssillisuutta. Mahdollisuus kärkitossuharjoitteluun.

 

DANCEMIX
12-16 -vuotiaille suunnattu rennonletkeä tanssitunti. Paljon tämän hetken parasta musiikkia ja tarpeeksi haastetta askelissa. Dancemix sekoittaa nimensä mukaisesti tanssin eri tyylejä ja tunnilla nähdään niin street dance, hip hopia, reggeatonia kuin myös showdancea. Koreografiat ja tunti rakennetaan niin, että jokaisen on mahdollista nauttia musiikista ja liikkeet on helppo oppia. Koreografiat kestävät 3-4 viikkoa, riippuen haastavuudestaan. Tekniikan ja sarjojen lisäksi tunneilla ennen kaikkea nautitaan ja pidetään hauskaa!

 

FREEGYM
Suomen Voimisteluliitossa kehitetty uusi Freegym tarjoaa vaihtoehdon kilpavoimistelulle. Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailut ja niiden vaatimukset. Freegym sopii mainiosti oheisharjoitteluksi myös muille liikuntalajeille.

 

LASTEN JOOGA (yli 6v.)
Lasten jooga on liikettä, leikkiä ja rauhoittumista. Lasten kanssa joogaan tutustutaan tarinoiden kautta. Tarina luo lasten joogaharjoitukselle selkeät raamit. Joogan fyysiset liikkeet eli asanat tuovat kehoon monipuolista liikettä. Joogatunnilla harjoitellaan myös keskittymistä, läsnäoloa, hengityksen havainnointia, rauhoittumista ja rentoutumista.

Lasten joogatunnilla tehdään kasvavalle keholle sopivia, turvallisia liikkeitä, jotka kuuluvat lasten normaaliiin, monipuoliseen liikkumiseen. Tunneilla etsitään tapoja liikkua eri tavoin ja huomata, mitä kaikkea ainutlaatuinen keho osaa. Lasten jooga tasapainottaa hermostoa ja tukee vireystilan säätelyä. Jooga kehittää tasapainoa, motoriikkaa, voimaa, kestävyyttä ja aerobista suorituskykyä.

 

LIIKUNTALEIKKIKOULU 3-6 v.
Liikuntaleikkikoulu on 3-6 –vuotiaiden lasten monipuolisen liikunnan ohjelma, jossa liikkumisen ilo yhdistyy tärkeiden liikunnallisten perustaitojen harjaannuttamiseen. 3-4 –vuotiaille ja 5-6 –vuotiaille lapsille on omat ryhmänsä. Liikuntaleikkikoulussa opitaan kehon hallintaa, perusliikkeitä ja yhdessäoloa sekä koetaan onnistumisen ja oivaltamisen elämyksiä. Liikuntaleikkikoulun vahvuutena on lapsen liikunnallisen kehityksen pohjalta rakennetut suunnitelmalliset tuntiohjelmat ja koulutetut aikuiset ohjaajat. Liikuntaleikkikoulun avulla ohjattu liikunta on tavoitteellista, monipuolista ja hauskaa. Kerran kuukaudessa on myös yhteistunnit, eli näillä kerroilla vanhemmat, mummit tai kummit saavat tulla lapsen mukaan liikkumaan ja kannustamaan lasta.

 

LEIKI JA PALLOILE 6-8 v.
Leiki ja Palloile tunti on tarkoitettu kaikille 5-7-vuotiaille, jotka tykkäävät pallojen kanssa touhuamisesta. Leiki ja palloile tunneilla tutustutaan muutaman viikon jaksoissa johonkin palloilulajiin (esim. jalkapallo, pesäpallo, koripallo,sähly). Harjoitteiden lisäksi tietysti myös pelataan ja väliin mahtuu myös muuta mukavaa puuhaa erilaisia palloja hyödyntäen. Tunnin tarkoituksena on mahdollistaa palloilu rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä.

 

MICRODANCE 5-6 v. ja 7-8 v.
Microdance on pienemmille lapsille suunnattu tanssillinen jumppa. Tunneilla opetellaan tanssin ja esiintymisen alkeita ja tehdään myös pieniä esityksiä. Tunneilla kehitetään rytmitajua, koordinaatio- kykyä, luovaa ilmaisua sekä oman kehon hahmottamista. Lopussa rauhoitutaan venyttelemään. Tanssin lomaan mahtuu myös leikkiä.

 

MINIDANCE 9-12v.
Tunti on 9-12 -vuotiaille suunnattu tanssillinen tunti. Tunneilla yhdistellään erilaisia tanssiaskeleita, opitaan uusia tanssisarjoja ja tehdään lyhyitä esityksiä. Jumppaajien kiinnostuksen mukaan tuntiin voidaan sisällyttää myös vähän leikkiä. Tunnin alussa on yksinkertainen lämmittely, jonka jälkeen sykettä nostattava tanssillinen osuus ja lopuksi palauttavaa venyttelyä. Ja tietysti tunneilla pitää olla hauskaa!

 

MUSIIKKILIIKUNTA 4-6v.
Musiikkiliikunta on monipuolista kehollista toimintaa, joka on samaan aikaan hengästymistä tuottavaa liikuntaa, kuin myös laulua, leikkiä ja loruttelua. Musiikkiliikunnassa kaiken tekemisen taustalla on musiikki ja lapsen vartalo toimii musiikillisena välineenä. Lisäksi tunneilla käytössä ovat myös erilaiset rytmisoittimet sekä liinat, pallot, jne. Välillä saatetaan askarrella pieniä rytmisoittimia itsekin!

 

Musiikkiliikunnan tavoitteena on ohjata lasta ymmärtämään rytmisyyttä, jonka avulla pystytään oppimaan niin musiikkia ja liikuntaa. Tunneilla harjoitellaan mm. havaitsemaan musiikista erilaisia voiman ja keston muutoksia, tauotusta ja opetellaan pieniä tansseja. Lisäksi tunteihin sisältyy liikunnallisia laululeikkejä sekä vuorovaikutustaitojen harjoittelua. Tunnit päättyvät aina yhteiseen loppurentoutukseen.

 

NASSIKKAPAINI
Nassikkapaini on tarkoitettu perheen nuorimmille, 4-7 vuotiaille lapsille. Nasikkkapainin tarkoituksena on kehittää lasten motorisia taitoja sekä parantaa heidän kehonhallintaa erilaisten leikkien varjolla. Leikin ohella myös tutustutaan painiin sekä temmelletään pehmeällä tatamilla.

 

SATUBALETTI 4 - 5v.
Satubaletissa opitaan mukavasti leikinomaisessa muodossa baletin alkeet. Opitaan hahmottamaan tanssin perusteita, muotoa, tilaa ja musiikkia. Tunnit sisältävät paljon tanssin riemua. Tunneilla käytetään klassista musiikkia. Balettiharrastukselle kuuluu myös hyvien tapojen opettelua. Tunneilla opetellaan oman kehon käyttöä ja hallintaa, perusliikuntataitoja, rytmiikkaa, luovuutta ja koordinaatiota. Tavoitteena on saada lapset innostumaan tanssin ja liikunnan maailmasta iloisessa ja kannustavassa ilmapiirissä.

 

STREET & HIP HOP 13-17v. -kurssi (28.1. - 11.3.)
Tästä tunnista ei menoa puutu. Street & Hiphop -tanssitunnilla sukelletaan katutanssien maailmaan. Tunti koostuu alkulämmittelystä, hiphop-henkisestä tanssiosuudesta ja loppuvenyttelyistä. Jumppaajien kiinnostuksen mukaan tunnille voidaan sisällyttää myös tekniikkaharjoituksia. Pääasia on, että tunnilla on hauskaa ja tunnelma on rento.
Sopii aloittelijalle sekä kokeneemmallekkin tanssijalle.
Kaikki, jotka ovat vähänkin kiinnostuneita tanssista, ovat tervetulleita mukaan.

 

TELINEVOIMISTELU
Telinevoimistelu on 1-7 -luokkalaisille tytöille ja pojille tarkoitettu ryhmä, jossa telineet ja niissä temppuileminen ovat keskeisimmässä asemassa. Telinevoimistelu on kehon hallintaa parhaimmillaan: lajin parissa kehittyvät niin voima ja notkeus kuin koordinaatiokykykin. Tunneilla verrytellään leikkimielisesti, kehitetään lihaskuntoa ja -venyvyyttä ja harjoitellaan ryhmälle sopivantasoisia temppuja.

 

VAUVAJUMPPA
Vauvajumpassa aikuinen ja vauva jumppaavat yhdessä ja erikseen vauvan ehdoilla. Yhdessäoloa ja hellittelyä musiikin lomassa.