Lasten jumppatunnit

 

AIKUINEN-LAPSIJUMPPA 1-3 v.
Iloa, hellyyttä ja yhdessäoloa lasten ehdoilla. Tunnit sisältävät laululeikkejä, mielikuvaliikuntaa, temppuilua ja apuna käytetään monipuolisesti liikuntavälineitä. Lapsi oppii mallin avulla, joten aikuisen esimerkki on tärkeä. Jumppa on tarkoitettu 1-3-vuotiaille ja tuntien sisällöt on suunniteltu ikätasolle sopiviksi.

 

BALETTI alkeet (yli 6v.)
Tunneilla keskitytään vartalon oikean linjauksen ja aukikierron löytämiseen. Tunneilla tehdään harjoituksia tangolla, keskilattialla ja tilassa liikkuen, suhteessa lasten ikään ja tasoon.

 

BALETTI jatko (n. 3 v. harrastaneet)
Jatkoryhmä balettia jo aiemmin harrastaneille. Tunneilla työstetään vartalon oikeaa asentoa, ryhtiä, jalkatyöskentelyä, käsien asentoja, koordinaatiota, notkeutta, musikaalisuutta ja tanssillisuutta.

 

FREEGYM 11 - 16 v.
Suomen Voimisteluliitossa kehitetty uusi Freegym tarjoaa vaihtoehdon kilpavoimistelulle. Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailut ja niiden vaatimukset. Freegym sopii mainiosti oheisharjoitteluksi myös muille liikuntalajeille.

 

LASTEN JOOGA (yli 5 v.)
Lasten jooga on liikettä, leikkiä ja rauhoittumista. Lasten kanssa joogaan tutustutaan tarinoiden kautta. Tarina luo lasten joogaharjoitukselle selkeät raamit. Joogan fyysiset liikkeet eli asanat tuovat kehoon monipuolista liikettä. Joogatunnilla harjoitellaan myös keskittymistä, läsnäoloa, hengityksen havainnointia, rauhoittumista ja rentoutumista.

Lasten joogatunnilla tehdään kasvavalle keholle sopivia, turvallisia liikkeitä, jotka kuuluvat lasten normaaliiin, monipuoliseen liikkumiseen. Tunneilla etsitään tapoja liikkua eri tavoin ja huomata, mitä kaikkea ainutlaatuinen keho osaa. Lasten jooga tasapainottaa hermostoa ja tukee vireystilan säätelyä. Jooga kehittää tasapainoa, motoriikkaa, voimaa, kestävyyttä ja aerobista suorituskykyä. Oma joogamatto mukaan tunnille.

 

LIIKUNTALEIKKIKOULU 3-6 v.
Liikuntaleikkikoulu on 3-6 –vuotiaiden lasten monipuolisen liikunnan ohjelma, jossa liikkumisen ilo yhdistyy tärkeiden liikunnallisten perustaitojen harjaannuttamiseen. 3-4 –vuotiaille ja 5-6 –vuotiaille lapsille on omat ryhmänsä. Liikuntaleikkikoulussa opitaan kehon hallintaa, perusliikkeitä ja yhdessäoloa sekä koetaan onnistumisen ja oivaltamisen elämyksiä. Liikuntaleikkikoulun vahvuutena on lapsen liikunnallisen kehityksen pohjalta rakennetut suunnitelmalliset tuntiohjelmat ja koulutetut aikuiset ohjaajat. Liikuntaleikkikoulun avulla ohjattu liikunta on tavoitteellista, monipuolista ja hauskaa. Kerran kuukaudessa on myös yhteistunnit, eli näillä kerroilla vanhemmat, mummit tai kummit saavat tulla lapsen mukaan liikkumaan ja kannustamaan lasta.

 

MICRODANCE 5-6 v. ja 7-8 v.
Microdance on pienemmille lapsille suunnattu tanssillinen jumppa. 5-6 –vuotiaille ja 7-8 –vuotiaille lapsille on omat ryhmänsä. Tunneilla opetellaan tanssin ja esiintymisen alkeita ja tehdään myös pieniä esityksiä. Tunneilla kehitetään rytmitajua, koordinaatiokykyä, luovaa ilmaisua sekä oman kehon hahmottamista. Lopussa rauhoitutaan venyttelemään. Tanssin lomaan mahtuu myös leikkiä.

 

MINIDANCE 9-12v.
Tunti on 9-12 -vuotiaille suunnattu tanssillinen tunti. Tunneilla yhdistellään erilaisia tanssiaskeleita, opitaan uusia tanssisarjoja ja tehdään lyhyitä esityksiä. Jumppaajien kiinnostuksen mukaan tuntiin voidaan sisällyttää myös vähän leikkiä. Tunnin alussa on yksinkertainen lämmittely, jonka jälkeen sykettä nostattava tanssillinen osuus ja lopuksi palauttavaa venyttelyä. Ja tietysti tunneilla pitää olla hauskaa!

 

NASSIKKAPAINI 5 - 8 v.
Nassikkapaini on tarkoitettu perheen nuorimmille, 5-8 vuotiaille lapsille. 5-6 –vuotiaille ja 7-8 –vuotiaille lapsille on omat ryhmänsä. Nassikkapainin tarkoituksena on kehittää lasten motorisia taitoja sekä parantaa heidän kehonhallintaa erilaisten leikkien varjolla. Leikin ohella myös tutustutaan painiin sekä temmelletään pehmeällä tatamilla.

 

NINJAGYM 7-10v.
Suomen Voimisteluliitossa kehitetty NinjaGymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailut ja niiden vaatimukset. Ninjagym sopii mainiosti oheisharjoitteluksi myös muille liikuntalajeille.

 

NUORTEN BODY yli 12 v.
Nuorten Body pitää sisällään alkulämmittelyn ja lihaskuntoliikkeitä välineillä (esim. kuminauha) ja ilman. Tunnilla tehdään myös sykettä kohottavia liikkeitä ja loppuvenyttely.

 

SATUBALETTI 4 - 5 v.
Satubaletissa opitaan mukavasti leikinomaisessa muodossa baletin alkeet. Opitaan hahmottamaan tanssin perusteita, muotoa, tilaa ja musiikkia. Tunnit sisältävät paljon tanssin riemua. Tunneilla käytetään klassista musiikkia. Balettiharrastukselle kuuluu myös hyvien tapojen opettelua. Tunneilla opetellaan oman kehon käyttöä ja hallintaa, perusliikuntataitoja, rytmiikkaa, luovuutta ja koordinaatiota. Tavoitteena on saada lapset innostumaan tanssin ja liikunnan maailmasta iloisessa ja kannustavassa ilmapiirissä.

 

SHOWDANCE yli 12 v.
Ryhmä on tarkoitettu 12- vuotiaille ja vanhemmille. Tunneilla tutustutaan showtanssin monipuolisuuteen tanssisarjan ja erilaisten harjoitteiden kautta. Tunneilla harjoitellaan myös tanssin perustekniikkaa, joskin tärkeintä on ilmaista itseään ja tanssia sydämensä kyllyydestä!

 

TELINEVOIMISTELU 1 - 7 luokkalaiset
Telinevoimistelu on 1-7 -luokkalaisille tytöille ja pojille tarkoitettu ryhmä, jossa telineet ja niissä temppuileminen ovat keskeisimmässä asemassa. 1-2 –luokkalaisille, 3-4 -luokkalaisille ja 5-7 –luokkalaisille lapsille on omat ryhmänsä. Telinevoimistelu on kehon hallintaa parhaimmillaan: lajin parissa kehittyvät niin voima ja notkeus kuin koordinaatiokykykin. Tunneilla verrytellään leikkimielisesti, kehitetään lihaskuntoa ja -venyvyyttä ja harjoitellaan ryhmälle sopivantasoisia temppuja. Tunnilla on Suomen Voimisteluliiton voimistelukoululisenssi.

 

TANSSILLINEN VOIMISTELU yli 12 -v
Tanssillinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä, suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuva tunti. Tunnilla yhdistyy rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Perusvoimistelutaidot muodostavat pohjan, jonka lisäksi harjoitellaan oikeanlaista keskustaliikuntatekniikkaa ja liikkeiden ja hengityksen sitoutumista toisiinsa. Vartalotekniikan rinnalla harjoitetaan jalkatekniikkaa ja hyppyjä sekä erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta ja voimaa.
 

ÄITI-VAUVAJUMPPA
Äiti-vauvajumpassa keskitytään äidin liikuttamiseen synnytyksen jälkeen turvallisesti ja tehokkaasti. Liikkeet voi tehdä vauvan kanssa tai ilman, mutta kuitenkin vauvan ehdoilla. Tunti koostuu alkulämmittelystä, liikkuvuutta parantavista liikkeistä, lihaskuntoliikkeistä sekä lantionpohja/keskivartalon syvien lihasten aktivoinnista. Tunnilla liikkeet tehdään omaan tahtiin, omaa kehoa kuunnellen ja vauvan kanssa lorutellen. Mukaan vauvalle tarvitset alustan/pyyhkeen/viltin. Tunti kestää n. 45 min – 1 tunti. Iloista ja tehokasta liikuntaa äidille vauvan kanssa.