Seuratoiminnan ohjeistus koronatilanteessa 1.6. alkaen

12.3.2020

Someron Syke jatkaa keskeytyksissä ollutta kauttaan kesäjumppien merkeissä 1.6.2020 lähtien. Kunnioitamme valtioneuvoston ohjeistuksia ja seuraamme kansallista tilannetta. Kesäjumppakausi keskeytyy, jos hallituksen rajoitukset ja ohjeistukset muuttuvat.

Voimisteluliitto on ollut mukana rakentamassa liikunnan ja urheilun yhteisiä linjauksia.  Someron Syke yhtenä Voimisteluliiton jäsenseurana sitoutuu Olympiakomitean kirjaamiin yhteisiin linjauksiin. 

Uusissa ohjeistuksissa lajinomaisen harjoittelun käynnistäminen on mahdollista ulko- ja sisäliikuntapaikoilla 1.6.2020 alkaen. Harjoittelun tulee tapahtua alle 50 hengen ryhmissä.  Harjoituksissa tulisi pitää 1-2 metrin turvavälit kaikessa mahdollisessa, kontaktia vain niissä harjoituksen osissa, missä se on välttämätöntä. 

Harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota käsihygieniaan. Kädet on pestävä huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen. Sisäliikuntapaikoille tultaessa on kädet pestävä saippualla.  Ulkotunneilla suosittelemme omien käsineiden käyttöä. Jokaisella tulisi olla oma hikipyyhe mukana tunneilla. Käsidesiä on suositeltavaa käyttää harjoituksen aikana. Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen. Seuraa ohjaajan antamia ohjeita välineiden desinfiointitilanteissa.

Harrastamaan ei saa tulla, jos henkilöllä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.