Yhteiset pelisäännöt

Ohjaaja saapuu jumppatunneille avaamaan koulun ovet noin 15-20min ennen tunnin alkua. Jumppaajien toivotaan osallistuvan koko tuntiin, jotta jokainen voi rauhassa nauttia myös venyttelystä tunnin lopussa.

Tunneilla olisi hyvä olla mukana urheilukengät, alusta ja juomapullo. Jos tuntikuvauksessa on erikseen mainittu, voidaan tunnilla olla paljain jaloin tai sukkasillaan.

Lasten osallistuminen aikuisten tunneille ei ole suotavaa turvallisuuden takaamiseksi. Toivomme aikuisten saavan jumpata rauhassa toisten aikuisten kesken.

Liikennejärjestelyt ovat Joensuun koululla koulun puolesta ohjeistetut ja koulun porttien sisäpuolelle EI SAA viedä autoa, vaikka portit olisivat auki. Ohjaajillamme ei ole avaimia, joilla lukot saisi auki. Auton voi lunastaa seuravana aamuna porttien auettua. Joensuun koulun parkkipaikat löytyvät koulun takaa ja sivusta. Myös hammashoitolan parkkipaikkaa voi käyttää.


Lasten jumppatunnit

Lasten jumppatunnille pukeudutaan vaatteisiin, joissa lapsen on helppo liikkua. Jalkaan voi laittaa jumppatossut tai voi olla paljain jaloin. Sukat jalassa ei voi jumpata liukastumisvaaran vuoksi.

Jumppatuntien alkamiseen liityvät käytänteet

- Jumppatunnit alkavat lukujärjestyksessä ilmoitettuna ajankohtana. Lapsi luovutetaan ohjaajalle tunnin alkaessa. Ohjaajien vastuu lapsesta alkaa jumpan alkamisaikana.

- Vanhempien on syytä saattaa lapsi jumppapaikalle asti. On mahdollista, että joskus jumppa voikin olla peruttu tai ohjaaja myöhässä eikä tieto tavoita vanhempia ajoissa. Tällöin lapset eivät jää yksin jumppapaikalle.

- Tunneille on tultava ajoissa. Ohjaajien on mahdotonta kesken tuntia lähteä avaamaan ovia myöhässä tulleille.

- Vanhemmat huolehtivat lapselle jumppaan sopivasta vaatetuksesta ja lapsen WC-käynneistä ennen tunnin alkamista.

- Vanhemman jääminen jumpan ajaksi saliin vaikuttaa lapsen ja koko ryhmän toimintaan. Siksi Sykkeen käytäntönä on, että vanhemmat eivät jää jumppasaliin jumppatunnin alkaessa. Halutessaan vanhemmat voivat jäädä jumpan ajaksi esim. käytävälle tai pukuhuoneeseen. Poikkeuksena lasten ja aikuisten yhteisjumppatunnit.

- Jumppatunneille mukaan voi ottaa tarvittaessa vesipullon, muut juomat/syömiset eivät kuulu jumppatunneille.

Jumppatuntien päättymiseen liittyvät käytänteet

- Jumppatunti päättyy lukujärjestyksessä ilmoitettuna ajankohtana. Ohjaajat luovuttavat lapset tällöin vanhemmille/muulle sovitulle aikuiselle.

- Ohjaajien vastuu lapsesta päättyy jumppatunnin päättyessä.