Ohjeita jumppaan tulijoille

Tunneille tarvitset mukaan jäsenkortin, kauden tarran saat näyttämällä maksukuitin ennen jumpan alkua, käteismaksu on 8€/tunti. Tunneille ei tarvitse varata paikkaa etukäteen. Ohjaajalla on kävijälista, johon jokainen jumppaaja merkitse nimensä ja ruksin käyntikerran kohdalle. 

Ohjaaja saapuu avaamaan koulun ovet noin 15-20 min ennen tunnin alkua. Iloisen jumppamielen lisäksi tunneilla olisi hyvä olla mukana urheilukengät, alusta ja juomapullo. Tai jos tuntikuvauksessa on erikseen mainittu, voidaan tunnilla olla paljain jaloin tai sukkasillaan.

Tuntien kuvaukset löydät omalta välilehdeltä (aikuisten/lasten tunnit). Meillä on kevyempiä ja raskaampia tunteja, mutta jokaisella tunnilla on mahdollisuus itse säädellä tunnin tehokkuutta nopeuden ja kertojen mukaan. Kerro kuitenkin ohjaajalle, jos olet ensimmäistä kertaa mukana tunnilla, voit samalla kysyä tunnin sisällöstä tai liikkeistä, jos haluat. On myös hyvä kertoa ohjaajalle, jos sinulla on jokin liikerajoite, silloin hän voi auttaa sinua alkuun paremmin ja ohjeistaa vaihtoehtoisia liikkeitä. Ohjaajamme ovat koulutettuja ryhmäliikuntaohjaajia. Jokainen ohjaaja suunnittelee tuntinsa itse tietyn tuntisisällön mukaan ja näin ollen tunnit ovat ohjaajansa näköisiä. Samaa ohjelmarunkoa pidetään tunneilla keskimäärin 4-8 viikkoa riippuen tunnista.

Lasten osallistuminen aikuisten tunneille ei ole suotavaa turvallisuuden takaamiseksi. Toivomme aikuisten saavan jumpata rauhassa toisten aikuisten kesken.

Pysäköinti vain merkityillä alueilla. Huom! älä pysäköi Joensuun koulun porttien sisäpuolelle, parkkipaikat löytyvät koulun takaa ja sivusta. Muilla kouluilla on piha-alueilla pysäköintitilaa.

Tervetuloa rohkeasti mukaan jumppaamaan !


Lasten jumppatunnit

Lasten jumppatunnille pukeudutaan vaatteisiin, joissa lapsen on helppo liikkua. Jalkaan voi laittaa jumppatossut tai voi olla paljain jaloin. Sukat jalassa ei voi jumpata liukastumisvaaran vuoksi.

Jumppatuntien alkamiseen liityvät käytänteet

- Jumppatunnit alkavat lukujärjestyksessä ilmoitettuna ajankohtana. Lapsi luovutetaan ohjaajalle tunnin alkaessa. Ohjaajien vastuu lapsesta alkaa jumpan alkamisaikana.

- Vanhempien on syytä saattaa lapsi jumppapaikalle asti. On mahdollista, että joskus jumppa voikin olla peruttu tai ohjaaja myöhässä eikä tieto tavoita vanhempia ajoissa. Tällöin lapset eivät jää yksin jumppapaikalle.

- Tunneille on tultava ajoissa. Ohjaajien on mahdotonta kesken tuntia lähteä avaamaan ovia myöhässä tulleille.

- Vanhemmat huolehtivat lapselle jumppaan sopivasta vaatetuksesta ja lapsen WC-käynneistä ennen tunnin alkamista.

- Vanhemman jääminen jumpan ajaksi saliin vaikuttaa lapsen ja koko ryhmän toimintaan. Siksi Sykkeen käytäntönä on, että vanhemmat eivät jää jumppasaliin jumppatunnin alkaessa. Halutessaan vanhemmat voivat jäädä jumpan ajaksi esim. käytävälle tai pukuhuoneeseen. Poikkeuksena lasten ja aikuisten yhteisjumppatunnit.

- Jumppatunneille mukaan voi ottaa tarvittaessa vesipullon, muut juomat/syömiset eivät kuulu jumppatunneille.

Jumppatuntien päättymiseen liittyvät käytänteet

- Jumppatunti päättyy lukujärjestyksessä ilmoitettuna ajankohtana. Ohjaajat luovuttavat lapset tällöin vanhemmille/muulle sovitulle aikuiselle.

- Ohjaajien vastuu lapsesta päättyy jumppatunnin päättyessä.
kuvituskuva